CRNA KRONIKA
13.01.2020 u 12:22

TJEDAN NA CESTAMA: U devet prometnih nesreća jedna osoba teže ozlijeđena, naplaćena kazna preko 22 tisuće kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće. Najveća koncentracija alkohola od 2, 11 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 6. siječnja, 24-godišnjaku koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom u Ulici bana Josipa Jelačića. 


komentara  0

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1047 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 807 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 45 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 21 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 31 mjera poduzeta je zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

- Najveća koncentracija alkohola od 2,11 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 6. siječnja, 24-godišnjaku koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom u Ulici bana Josipa Jelačića u Dubrovniku. Također je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je uručen prekršajni nalog za novčani iznos od 22.300 kuna, što je ujedno najveća izrečena novčana kazna proteklog tjedna.

 

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube