VIJESTI
13.01.2020 u 15:46

OTVORENO NOVOUREĐENO IGRALIŠTE: Franković zabio gol Šperu

Uz mnoštvo okupljenih, hrvatsku himnu, govore gradonačelnik Mata Franković i direktora Javne ustanove Sportski objekti Dubrovnik Lukšu Klaić svečano je danas otvoren novouređeni nogometni teran te prateći sportski objekti u Gospinom polju. Investicija vrijedna 6.7 miljuna kuna obuhvatila je uređivanje sustava drenaže, postavljanje novog umjetnog travnjaka, zaštitene ograde te postavljanje kontejnerskog pomoć objekta u kojim se nalaze svalačionice, sanitarni čvorovi te ostale potrebne prostorije. Novom travnjak nisu odolile ni mnogbrojne osobe iz grade uprave. 

 


komentara  0

- Zahvaljujem Gradu Dubrovniku, gradonačelniku Frankoviću kao i Gradskom vijeću na ovoj investiciji, kao i svim koji su u ovom projektu sudjelovali. Završena je prva i druga faza ovog projekta. Obnovljen je teren, koji je prekriven novom umjetnom travom. Napravili smo i novu drenažu terena, koji uključuje drenažni sloj kao i drenažne kanale. U proteklom jesenskom periodu nisu imali problema s vodom. Napravili smo novi ogradni zid s južne strane, a one na  istočnoj i sjevernoj strani smo pojačali. Postavljena je i nova ograda, koja odgovara svim uvjetima, a isto tako na betonske zide ograde postavljena je i mekana zaštitna obloga, te na kraju sloj umjetne trave s amortizirajućom podlog. Trava je certificirana od strane FIFA-e, odnosno čiju kvalitetu ova organizacija jamči – kazao je prilikom svečanog otvorenja direktor JU Sportski objekti Dubrovnik, koji je potom istaknuo da su teren obišli izaslanici FIFA-a.

- Uskoro očekujemo i službenu potvrdu FIFA-a da se na ovom terenu mogu igrati utakmice višeg ranga nego što je danas bio slučaj. Ovim uređenjem dobili smo i potrebne dimenzije za odigravanje utakmica više saveznog ranga, od 3. lige pa naviše. Same dimenzije su 64, 20 x 101 metar, uz dovoljnu udaljenost od zida – pojasnio je Klaić.
Paralelno s uređenjem terena radilo se kontejnerskom objektu površine 430 kvadrata u kojima su smještene sve potrebne prostorije.

- Objekt raspolaže s četiri velike svlačionice i garderobama te sanitarnim čvorovima. U prizemlju se nalaze prostorije za suce, kao i soba za delegate. U objektu se nalazi i velika soba za sastanke. Cjelokupna investicija vrijedna je 6.7 milijuna kuna uključujući PDV – zaključio je Klaić.

Gradonačelnik Franković podsjetio je kako je prije godinu i ipo dana donesen strateški dokument koji su definirane sve sportske potrebe Grada Dubrovnika, u kojem su sudjelovali brojni stručnjaci, a da su potom uslijedila prva ulaganja u sportsku infrastrukturu.

- Prva novootvorena sportska infrastruktura sufinanciranja sredstvima Grada Dubrovnika bio je hangar JK Orsan. Ovo je druga investicija, što je samo početak. Nastavljamo s trećem fazom u kojoj će se izgraditi prostor ispred nas, a potom i pokraj ovog izgraditi još jedan teren, a uredit će se i natkriti i tribine. U ovoj godini zamijenit ćemo travu i na teren u neposrednoj blizini dvorane, a postavit će se i novi reflektori. Ako sve bude u redu započet ćemo i energetsku obnovu zgrade sportske dvorane, a izgradit ćemo i novu manju dvoranu, koju zasad nazivamo Gladijator, na mjestu dosadašnje Stanice za tehnički pregled. Usprkos imenu, ova će dvorana biti dostupna svima – kazao je gradonačelnik.

- Nadam se da po završetku ovog ciklusa na iduća ulaganja u sport nećemo morati čekati idućih 30 godina. Ulaganje u sport je ulaganje u naše mlade. Posebno želim zahvaliti, slobodno mogući reći našem novom sugrađaninu, Vahidu Halilhodžiću, obzirom koliko vremena provodi u Dubrovniku. Čast nam je što ste izdvojili vaše vrijeme i što se danas s nama ovdje – rekao je gradonačelnik, a potom se zahvalio HNS-u koji je podržao ovaj projekt.

- Želim da svim, a pogotovo naši najmlađi uživaju ovdje. Iskreno želim da Dubrovnik dobije stabilni nogometni klub, koji ne mora igrati prvu ligu, ali možemo imati stabilnog drugoligaša i graditi put prema višem rangu – zaključio je Franković.

Novouređeni teren potom je blagoslovio don  Vojislav Vlašić, a priliku prvu isprobati novu umjetnu travi imali su priliku mali dubrovački nogometaši, čiji je trening započeo zviždukom gradonačelnik Franković.

Nogometnoj strasti nisu uspjeli zatomiti ni nešto stariji Dubrovčani. Gradski vijećnik Gordan Špero zauzeo je mreža, a s bijele točke opucali su mnogi,od gradonačelnika Frankovića, čiji prvi udarac Špero nije zaustavio, dok je drugi otišao preko bare, preko vijećnika Markovića do Blaža Peza. 

 

 


L.PavlovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube