VIJESTI
14.01.2020 u 16:13

UKLJUČITE SE U PROJEKT PART-HER U tijeku prikupljanje podataka o kulturno baštini Konavala

Općina Konavle poziva sve građane da se uključe u projekt PART-HER i sudjeluju u prikupljanju podataka o kulturnoj baštini Konavala. Općina Konavle je partner u ovom projektu, sufinanciranom iz sredstava Europske unije u okviru programa "Europa za građane". Cilj projekta je preoblikovati valorizaciju kulturne baštine kao proces koji se kreće odozdo prema gore, dakle od građana. 


komentara  0

Građani mogu sudjelovati ispunjanjem upitnika i isticanjem onoga što oni smatraju kulturnom baštinom zajednice, dodavanjem slika, videozapisa ili snimaka kojima bolje ilustriraju svoje prijedloge. Građani se mogu i dugoročno uključiti u ovaj projekt, a za to je potrebno ostaviti svoje kontakt podatke.

Kulturnom baštinom u kontekstu ovog prijedloga ne smatraju se samo spomenici i zbirke predmeta, veći i tradicije naslijeđene od predaka koje građani žele prenijeti na buduće generacije, poput usmenih predaja, tradicionalnih izvedeni, društvenih običaja, rituala, blagdana, znanja i praksi vezanih za prirodu te izrada tradicionalnih rukotvorina. Prijedlozi moraju biti od kolektivnog značenja za zajednicu i njeno stanovnike i ne mogu biti temeljni samo na individualnoj procjeni. 

Cjelokupni tekst poziva možete vidjeti ovdje.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube