LIFESTYLE
15.01.2020 u 10:21

Mama iz Dubrovnika s dvoje autistične djece otkrila što je trebala napraviti da postane istinski sretna

Tko zna kad bih naučila živjeti da nema autizma kod mojih blizanaca - retoričko je pitanje koje je u svojoj kolumni na miss7mama postavila Ivona Grbešić samohrana majka iz Dubrovnika kojoj su njeni blizanci, Tina i Toni probudili ponovno zaigranost zaboravljenog djeteta u njoj i ljepotu i puninu života. Kad smo otkrili autizam, postala sam mala Ivona. Ona koja se njihovoj igri može prikloniti bez da na glavi ima sto pitanja. Unutarnje dijete je jako bitno. Ono je u nama. Kako ga pazimo, s čime ga hranimo, i koliko mu dopuštamo da bude dijete u biti uvelike utječe kako gledati i na život i ono najvažnije kako ćeš pristupiti svojoj djeci - zapisala je.

 


komentara  0

Nedavno sam dobila pitanje od jedne mame, kako uspiješ kroz igru dobiti napredak i kako imaš vremena za igru s njima pored svega? Jedna druga mama me vidjela u parku i pohvalila kako lijepo radim s njima kroz igru. Kad je taj rad prestao biti rad i postao naša dječja igra? Možda nekad prije bi mi ovo pitanje zvučalo bezazleno i dala bih neki “šturi” odgovor. To onda prije, dok još nisam poznavala sebe. Kad govorimo o igri, pri tom mislim da stvarno uđeš u taj njihov svijet i oslobodiš se. Prepustiš se. Vjeruj mi, nisam ni ja znala prije kako. I vjeruj mi da se vrlo često događalo da nemaš vremena za igru jer je upravo uletio neki kućanski posao. I kad ga imaš, kad uhvatiš taj trenutak, opet to nije to. Ukočen si. Igraš se, a misli su ti da na desetom mjestu. Jesi platio onaj račun, jesi kupila sve za ručak, jesi li izgasila peglu, jesi li upalila perilicu.

Njeno pitanje me dovelo do toga da vratim film unazad, i shvatim kad sam to i ja postala dijete, i počela uživati u igri. Trebala sam napraviti pravi mali cirkus od našeg života u kojem sam ja njihov mali klaun.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

 

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube