VIJESTI
16.01.2020 u 11:07

PRED NAMA JE OBLAČAN I PROMJENJIV VIKEND Pljuskovi i grmljavina, a onda ponovno bura

"Relativno će toplo u mnogim krajevima biti i u četvrtak, manje u petak, na Jadranu ponegdje i tijekom vikenda, kada je - nakon dugo vremena - vrlo velika vjerojatnost oborina gotovo diljem Hrvatske. Na Jadranu će biti kiše, osobito na sjevernom dijelu i pljuskova s grmljavinom, a u kopnenom području samo rijetko kiše - češće snijega, koji će posebice u gorju stvarati snježni pokrivač. Zimskim će se uvjetima priključiti i bura, najprije na sjevernom Jadranu, gdje će vjerojatno već potkraj subote biti i olujna, pa i donositi poneku snježnu pahulju i na obalu. No, već početkom novoga tjedna ponovno stabilnije, osobito na Jadranu i sunčanije" kazao je za HRT Zoran Vakula.


komentara  0

"I četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti uglavnom suho, ali na krajnjem istoku ponovno uz niske oblake i maglu, pri čemu su ponegdje moguće i slabe oborine. Temperatura zraka ujutro od -5 do -2 °C, a popodnevna od 0 °C u predjelima s dugotrajnom maglom do 8 °C u gorju i područjima gdje će se magla brže razići.

U središnjoj Hrvatskoj će dan nakon česte magle u jutarnjim satima biti najčešće barem djelomice sunčan pa će od hladnih -5 do -3 °C temperatura porasti većinom na vrijednosti između 3 i 6 °C. U gorju će od jutra biti sunčanije.

Magle će biti i po kotlinama gorske Hrvatske, no veći dio dana na zapadu će biti barem djelomice sunčano, uz više niskih oblaka u jutarnjim satima duž zapadne obale Istre i na otvorenom moru sjevernog Jadrana. Zapuhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije većinom sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku, osobito ujutro, kada je i u dijelovima unutrašnjosti, posebice na sinjskom području, moguća i magla. Slabog i umjerenog sjeverozapadnjaka bit će češće poslijepodne. Danju temperatura zraka gotova proljetna.

Podjednaka će biti i na većinom sunčanome jugu Hrvatske. Ipak treba napomenuti da je ujutro u dolini Neretve moguć mraz. More na otvorenom može biti i umjereno valovito."

"U petak se vjerojatnost za sunčana razdoblja u nizinama kontinentalnog područja znatno smanjuje, a većinom oblačno bit će i za vikend, kada će nakon duljeg vremena biti oborine, pogotovo na zapadu. Padat će snijeg i susnježica, ponegdje i kiša te će biti potreban oprez zbog poledice. Početkom idućeg tjedna ponovno će biti uglavnom suho vrijeme.

Na Jadranu će također nakon djelomice sunčanog petka uz većinom slab vjetar, samo podno Velebita umjerenom burom - slijediti oblačniji i promjenljiv vikend. Povremeno će biti kiše pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, a ne može se isključiti ni mogućnost za poneku pijavicu. Jaka bura već će potkraj subote zapuhati na sjevernom dijelu, a do ponedjeljka će se proširiti duž ostatka obale te početkom novoga tjedna donijeti manji pad temperature, te ponovno suho i sunčanije vrijeme.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.


dubrovniknet team IZVOR: HRTFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube