VIJESTI
16.01.2020 u 12:32

TODORIĆ ORGANIZIRAO KONFERENCIJU Kaže da mu je država otela kompaniju

Na današnjoj konferenciji za medije bivši vlasnik najveće kompanije u Hrvatskoj Ivica Todorić pripremio je tri prezentacije. Objasnio je tijek u kojemu tvrdi kako mu je država otimala kompaniju te je pokazao mailove u kojima se dopisuju bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić, premijer Andrej Plenković i Tonči Korunić. -Vidjet ćete sve ću dokazati, ovdje je njih 30 koji će pjevati kao kanarinci - kazao je između ostalog Todorić te je još dodao kako Agrokor nije bio u problemima. 


komentara  1

- Prijavio sam premijera Andreja Plenkvoića i gospođu Martinu Dalić i druge, prije nekoliko mjeseci odbili su moju prijavu. Hoću kazati da tada, kada je to odbijeno, dobio sam na uvd u spis i tu sam dobio jako puno dokaza. Dokazi i dokumentacija na bazi koje je radilo Državno odvjetništvo. Imam 600 mailova, svaki je potpisan iz MUP-a. 

Kada je Todorić dobio uvid u spis, kaže kako bi se od toga mogli napisati romani jer je sve izrazito složeno.

- Borg grupa stvorena je do 22. veljače 2017. Prvi mail koji smo mi dobili glasi na 23. veljače 2017. koji je bio upućen članovima Borg grupe. Postoji pet mailova i oni govore sve, a ja sam 20. veljače potpisao kredit sa Sberbankom garantirajući svojom imovinom. Prva stvar koja je bila rečena je da ja moram doći u vladu na sastanak i druga stvar je bila da svoju kompaniju prodam za jedan euro. Pisali su kako je u Agrokoru loše stanje, govori se još u mailu kako Plenković treba mene hitno pozvati na sastanak. Plenković disciplinirano izvršava zadatak koji mu je naložen. Oni su rekli da nisam platio šest milijardi poreza, a da sam 12 milijardi prebacio na nekakve otoke - kazao je Todorić na konferenciji.

Druga prezentacija ide od 27. veljače 2017., dorađuje se prijedlog hodograma Borg grupe.

- Oni pišu da se mene mora dovesti u stanje da svoju kompaniju moram prebaciti. Ako ja ne pristanem da će raditi zakon lex Agrokor. To su tako ciljano napravljene stvari, kako neka Borg grupa može reći da će napraviti zakon, tko su oni. Gospođa Dalić je rekla da je za sve bio zadužan Andrej Plenković te da je on bio obaviješten o svemu.

- Imamo osnovane sumnje. Borg grupa je razmišljala da ja prepišem kod notara svoju kompaniju, a oni su imali razne kombinacije tko će biti vlasnik svega toga. Gospođa Dalić je rekla kako to mora biti netko od povjerenja Plenkovića i nje. Sve se čekalo da kaže premijer tko će btti novi vlasnik. Jedini je Plenković znao tko će biti novi vlasnik.

- Ovo je nešto nevjerojatno. Odbio sam prepisati firmu kod notara i onda su oni donijeli zakon. Nakon toga se dogodila nagodba koja je još kompliciranija, maltretiralo se kompaniju i ljude da bi uštimali da bi netko na kraju dobio kompaniju.

- Vjerovnici postaju vlasnici Agrokora. Afera Agrokor je toliko velika i toliko ima detalja u svemu tome. Ovdje u nekoliko mailova se točno vidi da se Borg grupa organizirala. To nije imalo veze s nikakvim stanjem, na kraju su opljačkali Agrokor, Agrokorovu industriju su bacili na koljena. Danas procese koje vode su apsolutni kriminal. 

- Još uvijek politički utjecaj brani pravnoj državi da provodi svoje zakone, gospođu Dalić su srušili isti ljudi kao i mene. Netko je opljačkao Agrokor za najmanje milijardu eura. Ja sam od pepela stvarao i hrvatsku industriju i radio sam 24 sata na dan - zaključio je Ivica Todorić.


dubrovniknet team/foto: screenshotFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube