VIJESTI
17.01.2020 u 14:00

FOTO: Otvorena je pedijatrijska ambulanta u Mokošici - roditelji prijavite djecu

U Mokošici je svečano otvorena nova pedijatrijska ambulanta, koju je vlastitim sredstvima uredio Grad Dubrovnik u svom prostoru, opremila Zaklada Blaga djela, a Domu zdravlja, čiji je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, predana je na upravljanje. Ambulantu će voditi pedijatrica Miljenka Crnčić Orlić, koja se iz Pule preselila u Dubrovnik, gdje joj je Grad osigurao smještaj u jednom od gradskih stanova. Poznato je kako su dubrovački pedijatri, i oni u ambulantama i oni u bolnici, pod velikim pritiskom, stoga je vijest o novoj pedijatrijskoj ambulanti i novoj doktorici, k tome još i subspecijalistici za dječju kardiologiju, lijep početak nove kalendarske godine. 


komentara  0

Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik, zahvalio je Gradu i Zakladi na sredstvima i dobroj volji da se ova ideja realizira. Naglasio je kako će dolaskom nove pedijatrice mokoška djeca, osim standardne usluge, dobiti i nadstandard jer doktorica može i hoće, kad stigne ultrazvuk, u ambulanti raditi i preglede srca.

"Pozivam sve roditelje Mokošice, Dubrovačkog primorja i područja koja gravitiraju Mokošici da prijave svoju djecu u ambulantu, kako bi što rije mogli početi s radom u optimalnoj broju", naglasio je Bazdan.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako zdravstvo u našoj županiji ima dosta problema, no kako je i ovo jedan od načina da se oni poču rješavati. Nabrojio je što sve Županija radi kako bi poboljšala zdravstvenu zaštitu građana, istaknuvši program subvencija podstanarstva za gostujuće liječnike, financiranje dodatnih specijalizacija u obiteljskoj medicini, kao i nedavno otvoreni Objedinjeni bolnički prijem u Dubrovniku i započete projekte dnevnih bolnica u Dubrovniku i Metkoviću.

Gradonačelnik Mato Franković, naglasio je kako je sretan jer je Mokošica dobila pedijatrijsku ambulantu, naglasivši kako je ovo još jedan u nizu projekata kojeg je Grad Dubrovnik, iako nije nadležan za zdravstvo, realizirao u svrhu poboljšanja zdravstvenog standarda svojih građana, a sljedeći korak je nabava ultrazvuka za ovu ambulantu.

"Preko 10 000 stanovnika živi u Rijeci dubrovačkoj u kojoj puno toga nedostaje. S današnjim danom ispunili smo jednu potrebu, stavili kvačicu i idemo dalje. Iznimno je važna bila ova ambulanta svim stanovnicima Mokošice. Nije bilo lako, ali kad imate dobre partnere, sve je lakše. Želim da naši najmlađi ovdje što rjeđe dolaze, a kad dođu da dobiju adekvatnu liječničku skrb", kazao je gradonačelnik, posebno pozdravivši liječnice pedijatrice, koje su došle na otvaranje.

Dr. Miljenka Crnčić Orlić zahvalila je na lijepom prijemu i kazala kako se nada uspješnom radu s roditeljima i djecom.

Podsjetimo, ambulanta se otvorila u prostoru koji je Grad Dubrovnik ustupio na korištenje Domu zdravlja za ovu svrhu. Osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva 2 milijuna kuna za izradu projekta te snosio troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora, dok je opremu financirala Zaklada Blaga djela. Grad Dubrovnik ujedno je osigurao plaću za doktoricu i medicinsku sestru za prvih godinu dana rada te osigurao, adaptirao i uredio stan za pedijatricu.

Prostor je blagoslovio don Ivica Pervan, a na svečanosti koju je pjesmom uveličala klapa Kaše, bili su predstavnici gradske i županijske uprave, komunalnih poduzeća...


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube