VIJESTI
17.01.2020 u 17:40

NASTAVAK SLUČAJA BEBIĆ Liječnica Kaleb odlučila tužiti Komoru

Hrvatska liječnička komora ubrzo nakon smrti 9-godišnjeg Gabrijela Bebića u Metkoviću je provela inspekcijski nadzor u kojem je najviše teretila dr. Kseniju Kaleb, pedijatricu iz Metkovića koja je prva prepoznala da je Gabrijel u životnoj opasnosti, pružila mu pomoć i zatražila da ga se hitno preveze u KBC Split. Komora je u svom nalazu navela da je dr. Kaleb učinila propust u medicinskom zbrinjavanju pacijenta. Zbog toga je dr. Kaleb tužila Komoru i traži da se njihov nalaz poništi, a razmišlja i o tužbi protiv svakog člana Komisije koji je potpisao taj nalaz. Za Index su ona i njen odvjetnik dali izjavu o tome


komentara  0

Naime, Medicinski fakultet u Zagrebu nedavno je završio nalaz vještačenja o okolnostima koje su dovele do njegove smrti te su zaključili da dr. Kaleb nije učinila nikakav propust. Osobe koje se u tom vještačenju navode da su učinile propuste su njegova pedijatrica iz DZ-a Metković dr. Rasema Bubica, medicinska sestra u DZ-u Metković Nikolina Talajić koja je radila u ordinaciji dr. Vlade Krmeka te tri liječnice s Hitne u Metkoviću, šefica Hitne Marijana Matić, dr. Josipa Vekić i dr. Danijela Dragobratović.

Odvjetnik dr. Kaleb, Antonio Volarević, Indexu je sad rekao da su oni tužili HLK pred Upravnim sudom u Splitu radi poništenja nalaza Komore u slučaju okolnosti koje su dovele do smrti Gabrijela Bebića.

"Sad čekamo da zakažu ročište i odluče o tužbi. Vjerujemo da će tužba biti uspješna i da će poništiti taj nalaz, a tad ćemo ići dalje. Kad poništimo nalaz, ne isključujemo mogućnost traženja naknadne štete od Komore i onih koji su potpisali nalaz. Nismo isključili da ćemo tužiti Komoru i svakog potpisnika nalaza Komore", rekao je za Index Antonio Volarević, odvjetnik dr. Ksenije Kaleb.

Dr. Kaleb, pedijatrica koja je prva prepoznala da se Gabrijel nalazi u smrtnoj opasnosti i pružila mu pomoć te tražila njegovo hitno prebacivanje u KBC Split, za Index je rekla da ju je Komora ponizila i povrijedila.

"Njihov izvještaj o inspekcijskom nadzoru je pristran, neobjektivan te sadrži niz laži i neistina. Borit ću se da se taj nalaz poništi i želim da organiziraju novi pravedni nadzor. Razmišljamo o tužbi za nadoknadu štete i želim da mi se ispričaju i to će me jedino zadovoljiti", istaknula je dr. Kaleb.

Više pročitajte ovdje.


dubrovniknet team/Izvor:Index.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube