LIFESTYLE
26.01.2020 u 10:01

DOGOVOR S BOGOM: istrčat će polumaraton zbog teško bolesne prijateljice

I sama se izborila za pobjedu nad zloćudnom bolešću. Širi pozitivu, otvoreno iznosi sve s čime se suočavaju oboljele žene, ali i njihove obitelji. Širi dobro. I smije se široko. Radosno. Šire i radosnije od mnogih koji zdravi hodaju kroz život. I stalno im nešto smeta. Stalno kukaju. Žene koje su se u trenutku izrečene dijagnoze morale suočiti s potencijalnim krajem života, vedrije koračaju kroz svijet. Romana Zglav ne korača. Ona trči. Ozbiljno trči, bori se s kilometrima i bolom kojega donose. Jer se dogovorila, kaže, s Bogom. Da će istrčati polumaraton DuMotiona krajem travnja u Gradu. S mišlju na svoju oboljelu prijateljicu. Kao zavjet za njeno ozdravljenje. Ovo su riječi, sve ostalo, nakon što se ovo pročita, čisti je osjećaj.


komentara  0

Na svom fb profilu redovito ispisuje kilometre koje osvaja kroz konavoske predjele, na minusima i plusevima koje sa sobom donosi ovo godišnje doba. U siječnju je otrčala skoro 95 kilometara. I kad nema snage, pronađe je. Za svoju prijateljicu. Iris.

Sve je počelo tako što sam htjela samo dobre noge kao Pero i Saša ????, a završilo je na zavjetu Bogu da ću odraditi polumaraton samo da mi Iris Vidoš bude dobro ♥️. Mislim da sam na dobrom putu, tako su mi rekli neki iskusni polumaratonci ?
10,63 km za 1:20 h.
Lijepo je bilo popodne. Sunce je milovalo obraze, lagani vjetrić davao poticaj u leđa. Noge kao da nisu bile moje. Kao da su bile od titana i spremne podnijeti sve napore. Tako je i bilo. I uz Konavle je sve lakše - zapisala je Romana Zglav.

Kad noge posustanu, srce tjera.... samo to možemo, ganuti, zapisati.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube