LIFESTYLE
25.01.2020 u 22:58

FOTO: Operne dive zapjevale u čast Parcu

U sklopu programa Feste 2020. večeras su u crkvi sv. Vlaha koncert održale tri operne dive. Mezzosopranistice Diana Hilje i Dubravka Šeparović Mušović te sopranistica Jelena Štefanić uz klavirsku pratnju Alberta Frke te Đane Kahriman na violini oduševile su publiku.


komentara  0

Mezzosopranistica Diana Hilje prvakinja opere HNK u Zagrebu, rođena je u Dubrovniku, a diplomirala i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedna je od vodećih mezzosopranistica u Hrvatskoj. Sudjeluje u izvedbama cijelog opernog repertoara u matičnoj kući, a kao gošća nastupa u riječkoj, splitskoj i osječkoj operi.

Dubravka Šeparović Mušović nacionalna je operna prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Rođena je u Dubrovniku.U Zagrebu je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu ( 1993) i Muzičkoj Akademiji (1998). Dobitnica je brojnih priznanja: nagrade ‘Milka Trnina (2007)’, nagrade ‘Marijana Radev’ (2002, 2011, 2015), nagrade ‘Tito Strozzi'(2011), nagrade Hrvatskog glumišta (2003), dva puta nagrade Orlando (2001,2013),nagrade grada Zagreba (2012), nagrade grada Dubrovnika (2018),odlikovanje Danice hrvatske s likom Marka Marulića (2014).

Sopranistica Jelena Štefanić rođena je u Varaždinu. Nakon završene Srednje glazbene škole Varaždin, Štefanić upisuje Akademiju za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Na istoj akademiji magistrira i smjer opere. Usavršavala se kod baritona Natale de Carolisa, Ruže Pospiš Baldani, Silvye Geszty te Simona Dešpalja.

Na programu manifestacije FESTA 2020. sutra slijedi gala koncert LA MUSICA DI NOTTE, posvećen maestru Đelu Jusiću.


dubrovniknet team/FOTO: Željko Tutnjević Libero portalFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube