LIFESTYLE
28.01.2020 u 17:33

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: čime zamijeniti jaja

Usred ste pečenja kolača i shvatite da vam je ponestalo ključnog sastojka – jaja. Ne živcirajte se jer postoje nepogrješive i jednostavne zamjene za jaja koje će vaš desert učiniti još sočnijim i ukusnijim. Ove zamjene možete koristiti i kod pravljenja domaće tjestenine. Ako ste alergični na jaja, provjerite kako ih zamijeniti barem u slasticama.


komentara  0

1. Voda, ulja i prašak za pecivo
Pomiješajte dvije žlice vode, jednu žličicu ulja (poput suncokretovog ili nekog drugog biljnog ulja) i dvije žličice praška za pecivo. Ovu količinu mješavine koristite umjesto jednog jaja. Kada se stavlja u kolače i kekse, tako se dobro stopi da nitko neće primijetiti da u desertu nema jaja.

2. Biljno ulje
Oko 60 mililitara biljnog ulja može zamijeniti jedno jaje kod pečenja. Fali li vam više od jednog jaja, poslužite se nekom drugom zamjenom jer će više ulja od ove količine učiniti kolač premasnim i miris ulja će dominirati.

3. Banana
Pire od pola banane bit će dostatna zamjena jednom jajetu. Vodite računa o tome da će, što god pekli, imati blagi okus po banani, što bi, ovisno o jelu, moglo biti i odličan odmak od standardnog recepta i dati jelu novu okusnu notu.

4. Sjemenke lana
Sjemenke lana izuzetno su dobre za srce, a sada znate i da su odlična veganska zamjena jajima. Jednu žlicu smrvljenih sjemenki lana pomiješajte s tri žlice vode i miješajte dok sjemenke u potpunosti ne upiju vodu. Mješavinu koristite umjesto jednog jajeta.

Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:
Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati


sponzorirani članakFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube