CRNA KRONIKA
29.01.2020 u 10:08

Uhićeno 12 osoba koje su krijumčarile i prodavale kokain i amfetamine

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska uz asistenciju interventne policije i granične policije PP Gruda, te suradnju s DORH-om, PNUSKOK-om i MUP-om Republike Srpske završila je kriminalističko istraživanje i nad 12 osoba u rasponu godina od 21 do 45 godina, od čega dvojicu državljana BiH, uključenih u neovlaštenu prodaju opojnih droga. Sedam uhićenih nalazi se u dubrovačkom zatvoru,a dvojica će tijekom dana biti privedena. do se protiv ostalih osumnjičenika pokreće redovi postupak. Zoran Tikvica, voditelj kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske, kazao je na danas održanoj konferenciji za novinare, kako je pretragom stanova, kuća i vozila, koje su uhićeni koristili, pronađeno 110 g kokaina, 1 750 g amfetamina, pribor kojim su se počinitelji koristili u distribuciji, streljivo i veća količina novca, koju su zaradili kaznenim djelom prodajući drogu korisnicima u Župi dubrovačkoj, na Pelješcu i u Dubrovniku. 


komentara  0

Hrvoje Nusidl, voditelj Odjela kriminaliteta droga istaknuo je kako je ovo bilo dugotrajno  kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera.

- To su tri neovisne grupe, prema našim procjenama ove su osobe koje su najveći distrubuteri kokaina i amfetamina na našem području. Istraživanje je rađeno u tri faze.  Krajem prosinca lani je završena prva faza u kojoj je uhićen državljanin BiH  rođen 1975. I to na području Općine Ston. Za njega se, među ostalim sumnja da je s područja BiH na područje RH kontinuirano prebacivao veće količine droge amfetamin i preprodavao ih u količinama od 25 50 i 200 grama. 3. siječnja uhićen je drugi državljanin BiH , kod kojeg je pronađeno 110 grama kokaina, a naknadnim pretragama, kod drugog počinitelja je pronađeno 1 500 grama amfetamina. Sam finiš je bio sinoć, a sutra će biti privedene još dvije osobe, koje se sumnjiče zapreprodaju amfetamina. Moram naglasiti da su počinitelji s područja BiH da je jedan od njih potpuni anonimac u području zlouporabe droga, a drugi je višestruki počinitelj i osuđivana osoba za istu problematiku. On je zadnjih godinu dana neprijavljeno boravio u Dubrovniku, mijenjao lokacije stanovanja. Količina od 1 750 grama amfetamina, premašuje cjelokupnu zapljenu ove droge u cijeloj 2019. Što je izniman uspjeh. Uhićeni su sada u istražnom zatvoru i prijavljeni su redovnim putem, a kiminalističko istraživanje se nastavlja dalje, naglasio je Nusidl.

Kriminalističko istraživanjeje rezultiralo uhićenjem ukupno dvanaest muških osoba u dobi od 21 do 48 godina (1976., 1997.,1972.,1985., 1975., 1986., 1998., 1983., 1982. i 1999.)  od kojih su dvoje državljani Bosne i Hercegovine, dok su preostali državljani Republike Hrvatske.

Utvrđena je sumnja da su četvorica uhićenih, muškarci u dobi od 45, 44 i 21 godine u tri odvojene skupine krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, gdje su je preprodavali ostalim uhićenim osobama, a koji su je dalje prodavali krajnjim konzumentima na području  Dubrovnika, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke.

Pretragom njihovih domova i osobnih automobila pronađeno je 1,7 kg amfetamina, 110 g kokaina, dvije precizne vage, dva stroja za vakumiranje, dva pištoljska streljiva i određena količina novca ostvarena kaznenim djelom.

Petorica osumnjičenika su tijekom proteklih nekoliko mjeseci uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave te je svoj petorici određen istražni zatvor, dvojica su uhićena tijekom posljednja dva dana te se očekuje njihovo privođenje, dok su preostala petorica osumnjičenih kazneno prijavljeni u redovnoj zakonskoj proceduri.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube