VIJESTI
18.10.2012 u 19:37

Izrađena programsko-prostorna studija
Baćinska jezera kao nova destinacija rekreacijskog turizma

Regionalna razvojna agencija DUNEA u suradnji sa gradom Ploče izradila je Programsko prostornu studiju za zonu obuhvata Baćinskih jezera i kontaktnih prostora.

komentara  0

Studija, koju je izradila tvrtka Tlo.studio iz Dubrovnika, dio je projekta „Priroda za budućnost" financiranog iz prekograničnog programa Europske unije Hrvatska-Crna Gora.

Projektom se dopunjava, uređuje i povezuje mreža postojećih i planiranih šetnica i biciklističkih staza uz Baćinska jezera, kako bi se poboljšala dostupnost sada pasivnog prostora, a sve u smislu njegove aktivne zaštite. Svrha projekta je postići revitalizaciju djelomično zapuštenog prostora dodavanjem i multipliciranjem, edukativnih, rekreacijskih i sportskih sadržaja oblikovanih kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste svih dobnih skupina. Realizacija projekta planirana je po fazama.

U nastavku aktivnosti na području Baćinskih jezera pristupit će se i infrastrukturnoj izvedbi uređenja jedne tematske staze sukladno izrađenoj dokumentaciji i to na dijelu info-parka most Crniševo-Očuša gdje se predviđa uređenja terena i postavljanje urbane opreme.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube