CRNA KRONIKA
21.07.2015 u 08:44

VIDEO/FOTO UŽAS NA PELJEŠCU: izgorila vinarija Grgić, vatra nadomak kuća, evakuirano stanovništvo

To je bilo jezivo. Uvijek sam se najviše bojala potresa, ali nakon ovoga iskustva s vatrom, mislim da je požar gori. Vjetar koji je puho, čas iz jednog, pa drugog smjera širio je vatru i požar u nepredvidljivim smjerovima. Pa se u trenutku činilo da je sve prošlo, a onda bi nas dim počeo gušiti - ispričala nam je jedna od stanovnica Trstenika koja je jutros oko 2 zajedno sa svojom obitelji evakuirana iz tog vatrenog pakla. Požar je buknuo sinoć oko 22 sata, gori još uvijek, predivna šuma ostala je samo zgarište....


komentara  1

 

Prema dosadašnjim saznanjima, izgorila je Vinarija Grgić i jedna manja kuća u njenoj blizini u Trsteniku, vatra je došla do samih kuća, ali navodno nijedan objekt više nije stradao što oni koji su nazočili toj vatrenoj stihiji, nazivaju samim "čudom"....

Cesta Trstenik Potomje je zatvorena za sav promet, vatra nije pod kontrolom....

- Pravi pakao - prve su riječi županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, koji kaže da su njegovi ljudi izloženi pravom užasu, da im na ruku ne idu ni užasno visoke temperature ni vjetar koji stalno mijenja smjer, a da je riječ o gustoj borovoj šumi....ali, nema predaje, glava je gore - zaključuje.

Iza županijskih vatrogasaca, a na terenu su na Pelješcu i Korčuli, gotovo svi, s pojačanjem iz pola Dalmacije, te uz sudjelovanje dva kanadera, 2 air traktora i jednim helikopterom, paklena je noć.

- Uz požar u Čari, buknulo je u Trsteniku, Ponikvama, pa smo imali i dvije lažne dojave o požaru u Janjini...zasad nisu stradali objekti. Nije lako i trajat će dugo.... - kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik.

 


dubrovniknet team/video: Nikša LUJO,HTVFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube