LIFESTYLE
15.12.2018 u 13:13

KUPUJMO OD LOKALNIH PROIZVOĐAČA: U FilluArt-u na Kunejima dočekati će vas lutkarica Carmela

Nastavljamo podupirati lokalne proizvođače, te nakon Craft & Stones butige u Pustijerni dolazimo laganim korakom do Kuneja. Na Kunejima se nalazi trgovina FilluArt, obrt koji je najviše posvećen izradi waldorfskih lutaka, a iza kojega stoji lutkarica Carmela Grgurević. Izgled waldorfskih lutaka je namjerno jednostavan da bi omogućio jačanje mašte i kreativnosti kod djece, nemaju izraz lica i njihove ruke i noge su fleksibilne te se mogu prirodno pomicati. Osim lutaka FilluArt ima u ponudi božićni asortiman, ručno oslikane torbe na svili ili na materijalu, večernje torbe, torbe za svaki dan, filcane vile, nakit, keramički proizvodi, vaze…


komentara  0

Što se tiče božićnog asortimana, tu su kuglice koje su izrađene patchwork, origami, kukičane kao i snježne kuglice. Vlasnica i lutkarica Carmela najviše od svega uživa izrađivati waldorfske lutke, lutke koje su izrađene od prirodnih materijala i obilježavaju dječji kreativni izražaj i igru. Djeca obožavaju waldorfske lutke, što zbog oblika i materijala, ali i ljubavi koju ta lutka pruža, a pruža svu nježnost koja je utkana dok je rađena. Izrađene su od prirodne vune i treba jako puno vremena kako bi dobile svoj konačno oblik, ponekada velika waldorfska lutka iziskuje i po nekoliko dana rada.


Waldorf lutke se prave od ovčje nepredene vune. Zimi čuvaju toplinu i griju dijete. Oči i usta vezu se od pamučnog konca. Obično im je nos samo naznačen. Ove jedinstvene lutke se u potpunosti izrađuju od prirodnih materijala. Takav rad koji je prirodni, ručni, nježan, strpljiv i pun ljubavi, a nije onaj industrijski, hladni i plastični formira i malo višu cijenu. Prije nego kažete kako je skupo samo se sjetite kako je nastajao, koliko je truda uloženo, a koliko u onaj proizvod masovne proizvodnje.

U trgovini na Kunejima nude se i proizvodi od lavande koja smiruje i daje predah od užurbanog i stresnog načina življenja, ali tu su i razne vrste mačaka jer ih i sama vlasnica obožava kao i anđeli, sove male i velike, slonići. Osim toga tu su i waldorfski patuljci koji imaju pomične ruke i noge, s kojima se djeca mogu igrati, ali mogu biti i ukras na boru. Pored jedinstvene ponude za djecu, tu su i torbe ručno oslikane na svili ili na materijalu, večernje torbe, torbe za svaki dan, filcane vile, nakit, keramički proizvodi, vaze, a FilluArt nudi i kukičane stvari poput šalova, kapa i rukavica.

FilluArt je mala trgovina nekonvencionalnog izgleda i prepuna ručno izrađenih proizvoda. Najbolje da se sami uvjerite u istinitost napisanoga na adresi Pera Čingrije 2a, gdje će vas dočekati vrlo ljubazna i nasmiješena Carmela. Možete ih pronaći i na Instagramu ili na Facebook-u.


E. J.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube