VIJESTI
26.06.2019 u 08:15

U SPOMEN NA PREMINULOG SINA Plivanjem će spojiti sve nastanjene otoke, a kreće iz Dubrovnika

Plivački Maraton RokOtok pokrenuo je, u spomen na preminulog sina Roka, Domagoj Jakopović Ribafish, a cilj mu je spojiti sve hrvatske naseljenje otoke. I prije nego što su se otac i sin uspjeli upitit u avanturu života, obići i upoznati sve hrvatske nastanjenje otok, Roko je preminuo. Imao je samo 12 godina. Njegov otac odlučio je avanturu nastaviti i u nju uključiti što je više moguće djece i roditelja kako bi ostvario Rokov nikad dovršeni projekt. 


komentara  0

"Doživio sam najgoru noćnu moru jednog roditelja. Dao bih sve na svijetu da ga mogu još jednom zagrliti, da mi se vrati barem na tren. Ne mogu, no zato svijetu mogu vratiti sve ono što mi je ostavio u nasljedstvo, ono što sam ispravno naučio tek kroz njega – a to je kako voljeti, biti potpuno svoj, uživati u trenutku i smijati se. Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim – jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju. Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim" kazao je Jakopović za Splitski dnevnik.

Napisao je Jakopović i knjigu RokOtok, u kojoj su sažeti njegovi razgovori sa sinom Roko, a koju će dijeliti djeci na svakom od svojih pedeset odredišta.  Jedan od ciljeva ovog projekt je i upoznati djeca s čarima putovanja, potaknuti ih da istražuju svijet oko sebe te da barem na kratko zanemare pametne telefone.

Ovaj jedinstveni plivački maraton kreće u subotu, 6. srpnja s plaže u Lapadu, odakle Jakopović kreće u prvu etapu prema Kalamoti.

Projekt #RokOtok možete donirati uplatom na:
Primatelj: Udruga Rokotok
Svrha: DONACIJA
IBAN: HR3224840081135112591

Sve donacije će biti utrošene isključivo na projekt i aktivnosti Udruge.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube