LIFESTYLE
14.02.2020 u 12:55

DUBROVAČKI KARNEVNO Svečano otvorenje sutra Valcerom pod maskama

Pod poznatim sloganom „Dođite svakako i svakakvi“ dugovječna manifestacija „Dubrovački karnevo“ održat će se i ove godine od 10. do 25. veljače uz pregršt zanimljivih događanja za sve uzraste i dobne skupine.


komentara  0

Dubrovački karnevo, koji uz niz vrijednih partnera organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, započet će već u ponedjeljak, 10 veljače radionicom izrade karnevalskih maski udruge Dart i Galerije Artur u Lazaretima.

Svečano otvorenje manifestacije rezervirano je za subotu, 15. veljače, a slijedi gostovanje omiljenog Župskog karnevala i Valcera pod maskama. Svemu će pak prethoditi Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula koji će se, uz prigodne nagrade i priznanja za sudjelovanje, održati u Luži. Novosti ovogodišnjeg programa su i revija karnevalskih kostima "Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna", ali i maškarani koncert za zaljubljene Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Valentinovo.

Osim na karnevalskoj pozornici koja je ove godine smještena pred Katedralom, programi Dubrovačkog karnevala 2020. održavat će se u Lazaretima, Klubu mladih Orlando, Kazalištu Marina Držića. Luži, Osnovnoj školi Mokošica, Gradskoj kavani, Hotelu Petka i Culture Clubu Revelin.

„Dubrovački karnevo“ prethodno je organiziran kao četverodnevna manifestacija, koja je prošle godine na 20. obljetnicu proširena i obogaćena novim sadržajima. Uspostavljena je i odlična suradnja sa Župskim karnevalom što je doprinijelo značajnijem uključenju vodstva ovog karnevala u osmišljavanje ovogodišnjeg programa Dubrovačkog karnevala. Plod suradnje Dubrovačkog i Župskog karnevala svakako je i zajednički nastup grupe od 50 maškara na Riječkom karnevalu 2020. na poziv Grada Rijeke.

Naglasak manifestacije i dalje je zadržan na djeci i mladima, a veliki dio programa namijenjen je upravo njima; uz đir vrtićkih i školskih maškaranih grupa te Faćendu od malijeh maškara, predviđene su čak tri maškarane zabave za mlade.


dubrovniknet team/ FOTO:Željko Tutnjević, Libero portalFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
projekti_grad
LIFESTYLE
0      14|02|20 u 16:26
TJEDNA INVETURA - radovi se otvaraju i završavaju, a komunalni redari otvorili su Facebook
festiwine
LIFESTYLE
0      14|02|20 u 14:45
Sedma godina otkako se slavi vino, uskoro počinje "Dubrovnik FestiWine"
borza_naslovna
LIFESTYLE
0      14|02|20 u 10:28
Ne znate što pokloniti za Valentinovo? U BORZA GRUPI znaju!
pasticada_njoke
LIFESTYLE
0      14|02|20 u 08:30
"Ako nisi bio u Hrvatskoj, ti si potpuni idiot!"
galeb
LIFESTYLE
0      13|02|20 u 12:42
Valentinovski popusti u Galebu

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube