DUBROVAČKA TRPEZA
17.09.2010 u 00:25

Dubrovačka trpeza BY Franklin
Lady Pi – Pi

Neobičan naziv ova novootvorena zalogajnica je dobila po kipu - fontani smještenoj ispred restorana, a koja predstavlja ženu koja čuči, u prirodnoj pozi, radeći ono što svi mi radimo.


komentara  3

Peline BB
Otvoreno: ljeti
Radno vrijeme: 9 - 24
Ne primaju kreditne kartice
Cijene: 25 - 120 kn
Nema rezervacije
Vlasnici: Dinko i Maja Miljković
Neobičan naziv ova novootvorena zalogajnica je dobila po kipu - fontani smještenoj ispred restorana, a koja predstavlja ženu koja čuči, u prirodnoj pozi, radeći ono što svi mi radimo. Otud naziv lady pi-pi.

Pred ovom skulpturom turisti se obavezno zaustavljaju, škljocaju svojim aparatima, hihoćući se ispred svojih kamera. Svatko tko se sjeća autora kontroverzne skulpture, pok. Pera Miljkovića „Limunade", poznatog svojedobno po otvaranju disca na žutoj podmornici i restoranu na Bosanci, prepoznat će u ovoj skulpturi njegovu posthumnu erotsku šalu. Ali, ona nije jedina atrakcija restorana: popenjete li se uz nekoliko stepenica i „razina" manjih terasa, pred vama će se pružiti jedan od najljepših pogleda iz ijednog restorana u Dubrovniku. Dekoracija je minimalistička: jednostavni drveni stolovi i stolice, oko terase, na nisko „rezanim" kamenim stupovima graste različitog zelenila i cvijeća. Ako imate sreće, dobit ćete na vrhu terase stol broj 5 s kojega ćete uživati u jednom od najspektakularnijih pogleda na Dubrovnik. Perove skulpture mogu se vidjeti unutar i izvan restorana.


Sadašnji restoran nekadašnji je dom i atelje kipara i njegova sina Dinka i kćeri Maje; nakon godina planiranja i renoviranja, atelje su uspjeli pretvoriti u jedan od najšarmantnijih restorančića u Dubrovniku. Jelovnik je slično sastavljen kao i u većini dubrovačkih restorana, većinom jela s roštilja. Porcije su obilne, cijene razumne. Jedna od posebnosti jelovnika janjetina je i teletina ispod peke, no treba je unaprijed naručiti i to za minimalno četvoro ljudi. Ovo jelo posebno se cijeni zbog truda i vremena kojega treba uložiti u njegovu pripremu, potvrdit će to i Maja konobarica i Dinko, chef kuhinje. Desert je oskudan, uključuje sladoled, bananu split i palačinke, neizostavnu ponudu u svim restoranima.


Mali je, ali dobar izbor dalmatinskih vina, Dingač i Plavac, crvena vina, mogu se preporučiti. Piva je u bocama i točena, među jakim pićima su i domaći te strani likeri. Sok od svježe iscjeđenih naranača i limuna dio je asortimana bezalkoholnih pića.
Kako doći do restorana: sa Straduna, Boškovićevom ulicom do vrha Buže, okrenuti se lijevo i nastaviti se penjati skalinima po Pelinama slijedeći zidine - restoran je s lijeve strane.
Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
4      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
takenoko
DUBROVAčKA TRPEZA
0      19|07|16 u 16:58
Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu
revelin club
DUBROVAčKA TRPEZA
0      01|07|16 u 17:38
FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu


Kolumne


 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube