VIJESTI
30.06.2014 u 12:49

PREPISKA
RAČUNICA Vlahušića i Dujmovića: s prekršajima za građane do 6 milijuna kuna godišnje

Gradonačelnik Andro Vlahušić koji sebe potpisuje sa Šef i vd direktor "Sanitata" Valentin Dujmović vode zanimljivu prepisku s planom naplate prometnih prekršaja koji bi u kasu Grada, odnosno tvrtke "Sanitat" trebali uprihoditi po 3 milijuna kuna. U mailu, Dujmović između ostaloga piše Vlahušiću: ...moji kontrolori šalju 14 prekršaja dnevno prometnim redarima, što je preko 150 dnevno ukupno. Mi ćemo nastaviti ovim tempom, ali ako je previše reci.... Dakle, dalo bi se zaključiti, ako fali novaca, pojačat će oni broj prekršaja, ako ne fali, malo će predahnut.... građani stoga mogu biti ili ne biti na krivom mjestu u krivo vrijeme...ako je za taj dan kvota ispunjena, "spašeni su" i imali su sreće. Evo prepiske.....


komentara  13

Prepiska koja se vodila između dva stranačka drugara 12. lipnja 2014. odnosi se na Dujmovićevo "tužakanje" zbog problema koje ima s "prometnim redarima koji rade sve da ne rade ništa". Pa piše: "imali smo jednog na pauku neki dan koji nije htio odobravati naloge, govorio je da je sve to nelegalno itd..., neki Benja, Benjo ili slično....." Pa priopćava sljedeći plan:

23.06. na obuku u Zagreb idu tri čovjeka iz Sanitata koji su informatički pismeni i s njima neće biti problema, oni u uredu a Sanitat na terenu šalje naloge. Ako od 150 naloga prihvate 100, neka je prosječna kazna 200 kuna (a veća je) to je 20 000 kuna dnevno ili 7.3 milijuna kuna godišnje, neka je 5 milijuna to je po 2.5 mil Gradu i Sanitatu plus još po 0.5 od pauka dakle po 3 mil kuna godišnje.

U ovom trenutku nisam siguran da se bilo što od ovih naloga provodi to nam može reći Šimunović.

MUP je poslao Franiću dopis u kojemu je rekao da može dopustiti RAO-u da pristupi podatcima ali mislim da on još uvijek izvodi, ovo treba HITNO riješiti da se lakše provode nalozi prometnih redara.

Valentin

Šef Andro Vlahušić odgovara:

Ok. Neka Anita provjeri Igora i neka Baldo Franić napravi što treba. Molim povratne sve informacije. Želim jedinstven dnevni izvještaj. malo pomalo i po ljudima i po kaznama. Mogao bi Baldo Franić složiti program slično kao i za Silvu Vlašić dozvole. Tko radi koliko radi, koliko naplatimo i slično. Tko radi ostaje u Gradu i ima plaću, tko ne radi, nova sistematizacija. Par mjeseci na raspolaganju i onda višak.

Gradonačelnik

U utorak će biti sastanak svih uključenih u promet da vidimo kako ide. Neću prometnu policiju samo naše.

Šef

 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube