VIJESTI
22.04.2017 u 10:47

Katastrofa u Konavoskom polju, posljedice će biti teško izbjeći...

Ovakvu hladnoću u travnju ne pamte ni najstariji Konavljani. Noć koja je iza nas spustila je u Konavoskom polju, pri tlu, temperaturu na 5 ispod nule, što je uništilo vinovu lozu, te se strahuje kako se u ovoj godini s trsa neće ubrati nijedan grozd, a upitan je i urod dogodine. Od jutros mi neprestalno zvone telefoni, prema prvim dojavama s terena, riječ je o katastrofi u Konavoskom polju, nastaloj usljed iznimno niskih temperatura zbog kojih je pozebla vinova loza. Od župana ću zatražiti proglašenje elementarne nepogode jer se nešto ovako u Konavlima ne pamti preko sto godina - kazao je zamjenik načelnika općine Konavle Božo Lasić.


komentara  0

Neki od vlasnika vinograda, stavili su na fb stranice fotografije koje svjedoče o posljedicama mraza u Konavoskom polju. Tako je i Mario Magud napisao: uzalud nam trud svirači.....nažalost, bit će posljedica od leda....

Tijekom noći vinogradari su pokušali paljenjem vatre i drugim metodama spasiti loze od hladnoće, ali, čini se, bezuspješno. 

Od niskih temperatura je stradala sva poljoprivreda, voće, povrće, patate, sve čemu je vrijeme roda, kažu nam konavoski poljoprivrednici.

 

 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube