VIJESTI
16.06.2017 u 13:17

Odgovor iz Županije: Koncesionar nema pravo praznim ležaljkama ograničavati pristup moru

Nakon jučerašnje reakcije naših čitatelja koji su na plaži Copacabana na Babinom kuku doživjeli neugodnosti od zaposlenika koncesionara, poslali smo novinarski upit u Županiju. Naime koncesiju za upravljanje plažom 2011. godine Županijska skupština dodijelila je koncesiju tvrtci Tim Trade. Zanimalo nas je daje li Ugovor o koncesiji pravo koncesionaru da praznim ležaljkama onemogući građanima pristup moru. Pročitajte što su nam odgovorili.


komentara  0

"U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti jedna koncesija ne podrazumijeva ograničavanje pristupa moru, ograđivanje ili naplatu ulaza na plažu. 

Svaki koncesionar ima pravo gospodarske djelatnosti, ali ne ograničavanja pristupa moru. Postavljanje praznih ležaljki cijelom dužinom plaće protivno je koncesijskom ugovoru i potpuno neprihvatljivo ponašanje koncesionara. Prema ugovoru 50 posto plaže mora biti slobodno, bez ležaljki, a pristup moru mora biti osiguran. Građani imaju pravo pomaknuti prazne ležaljke, a koncesionar može dio ležaljki poredati na dijelu plaže, ali bi u pravilu one trebale biti na jednom mjestu i po zahtjevu gostiju se stavljati na plažu.

"Što je sljedeće - bodljikava žica oko plaža?"

Koncesionari nemaju pravo gurati, tiskati niti na bilo koji drugi način, verbalno ili fizički tjerati ljude s plaže i ograničavati im pristup.To nije zakonito niti dopustljivo.

Dubrovačko - neretvanska županija neće dopustiti ovakvo ponašanje, odmah ćemo obavijestiti Povjerenstvo za praćenje koncesija i Kapetaniju, koji će provesti nadzor i upozoriti koncesionara na poštivanje ugovora", odgovorili su nam iz Dubrovačko-neretvanske županije. 

Naime Županijska skupština dodjeljuje koncesije na pomorsko dobro te imenuje Povjerenstvo koje jenadležno za praćenje ispunjavanja ugovora o koncesiji.


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube