VIJESTI
30.11.2017 u 22:19

FOTO: 70. godina Turističko - ugostiteljske škole

Turističko - ugostiteljska škola (TUŠ) proslavila je svečanom akademijom svojih 70 godina rada i postojanja. “Bez zadrške možemo reći da smo stvarali ne samo dubrovački, nego i hrvatski turizam. Bezbroj je malih, ali i velikih stvari koje su promicale školu i struku. Medalje, nagrade, pohvale i zahvale krase naše hodnike i učionice i govore o uspjesima naših učenika. Trudimo se ulagati u znanje, želimo modernizirati sustav obrazovanja, uskladiti ga sa svjetskih turističkim i ugostiteljskim trendovima, ali i koristiti već postignuto. Škola se kontinuirano nastoji povezati s gospodarstvom. Upravo su iz naše škole potekli brojni vrhunski kadrovi, ljudi koji i dan danas mogu dati veliki doprinos kako bi se razina obrazovanja podigla na još višu razinu“, izjavio je u pozdravnom govoru ravnatelj škole Antun Perušina.

komentara  0

“70 godina je jedna uistinu lijepa obljetnica. Teško je uspoređivati različita vremena, uvjete u različitim vremenima, ekspanziju. Naši preci su već 1947. osjetili da će turizam biti nositelj privrede ovdje. Odmah su osnovali nižu ugostiteljsku školu, koja je 1949. prerasla u trogodišnju srednju školu. Tako su pokazali kako je čovjek uistinu ključ uspjeha, odnosno da je najvažnije raditi na ljudima. Puno je lakše raditi na materijalnim uvjetima, a puno teže imati kompetentnog čovjeka za rad u turizmu i ugostiteljstvu. Danas se borimo s time da privučemo što veći broj učenika u naša zanimanja. Nastojim ukazati gospodarstvu da je upis u školu direktno proporcionala s uvjetima na tržištu rada, odnosno što poslodavci budu pružali bolje uvjete to ćemo mi imati više upisanih učenika. Škola se trudi stvoriti što bolje ljudske i materijalne uvjete. Radimo na permanentnom usavršavanju naših nastavnika, a ove obećano nam je i radimo na tome da se izgradi nova škola na Babinom Kuku. Tad bi se stvarno stvorili vrhunski uvjeti. Škola bi uistinu mogla postati  škola 21. stoljeća, a ja se nadam i nacionalni centar izvrsnosti i to s pravom s obzirom na tradicijom i okružene koje imamo u gospodarstvu", zaključio je ravnatelj Perušina.

Da su uvjeti rada i kvalitetan kadar ključ uspjeha u turizmu prepoznao je i gradonačelnik Mato Franković te  je ovom prilikom najavio izradnju nove školske zgrade TUŠ-a na Babinom kuku.

Ovo obljetnica bila je prilika za okupljanje bivših učenika  škole, od najstarijih generacija do onih nešto mlađih. Svečanoj atmosferi pridonjeli su i nastupi FA Linđo i klape Kaše, kao i Edi Jertec koji je izveo Pometov monolog iz komedije Dundo Maroje. 


L.PavlovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube