VIJESTI
06.07.2018 u 20:59

SVAKE GODINE ISTO: Plaže prepune praznih ležaljki, građani ne mogu do mora

Mnoštvo komentara na društvenim mrežama izazavla je fotografija i objava jedne naše sugrađanke koja je prepričala svoj današnji doživljaj s plaže Copacabana. Naime, ona je stigla na kupanje, progurala se između praznih ležaljki i pronašla malo mjesta za staviti šugaman, a potom joj je prišao djelatnik plaže i zamolio je da se pomakne jer: "on treba plažu pripremiti za sutra ujutro". Kad mu je odgovorila da se neće pomaknuti, on je pitao kad namjerava otići s plaže. Pa premda je mladić, piše naša sugrađanka, bio jako ljubazan, nevjerojatno je da koncesionar vodi ovakvu politiku. No nije to ništa novo. Svako se ljeto susrećemo s istim problemima i to na svim plažama koje su pod koncesijom ili imaju koncesijska odobrenja. Pravila kažu jedno, koncesionari ih krše, nitko ih ne kažnjava. Valjda se čeka da građani počnu pravdu uzimati u svoje ruke.


komentara  0

Prošle godine smo pisali o istim problemima i tražili odgovor iz Županije koja dodjeljuje koncesije. Evo što su nam odgovorili.

"U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti jedna koncesija ne podrazumijeva ograničavanje pristupa moru, ograđivanje ili naplatu ulaza na plažu.

Svaki koncesionar ima pravo gospodarske djelatnosti, ali ne ograničavanja pristupa moru. Postavljanje praznih ležaljki cijelom dužinom plaće protivno je koncesijskom ugovoru i potpuno neprihvatljivo ponašanje koncesionara. Prema ugovoru 50 posto plaže mora biti slobodno, bez ležaljki, a pristup moru mora biti osiguran. Građani imaju pravo pomaknuti prazne ležaljke, a koncesionar može dio ležaljki poredati na dijelu plaže, ali bi u pravilu one trebale biti na jednom mjestu i po zahtjevu gostiju se stavljati na plažu.

Koncesionari nemaju pravo gurati, tiskati niti na bilo koji drugi način, verbalno ili fizički tjerati ljude s plaže i ograničavati im pristup.To nije zakonito niti dopustljivo.

Za provođenje nadzora koncesionara zaduženo je Povjerenstvo za praćenje koncesija i Lučka kapetanija, koji provode nadzor i upozoriavaju koncesionara na poštivanje ugovora".

Nadamo se da ti nadležni čitaju i da će češće rovoditi te nadzoe, jer se ovakvo ponašanje koncesionara ponavlja iz godine u godinu i ne samo na Copacabani.

Odgovor iz Županije: Koncesionar nema pravo praznim ležaljkama ograničavati pristup moru


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube