VIJESTI
06.12.2018 u 14:04

ODLUKA POVJERENSTVA: Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

Orlanda Tokić nije u sukobu interesa, zaključilo je na jučer održanoj sjednici Povjerenstvo, a to nam je potvrdila glasnogovornica Martina Jurišić. Naime, slijedom skidanja s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća točke o prodaji 700m2 kvadratnih gradskog zemljišta jednoj građevinskoj tvrtki, saznalo se da je rečena tvrtka računajući unaprijed na kupnju građevinskih kvadrata prodala neizgrađene stanove kojima je projektantica upravo dogradonačelnica. Gradonačelnik Franković, Tokić je suspendirao do odluke Povjerenstava za sukob interesa.


komentara  1

 - Povjerenstvo je na temelju dostupne dokumentacije zaključilo da zamjenica Tokić nije prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa, niti su utvrđene bilo koje druge okolnosti koje bi sugerirale da se radi o sukobu interesa.  Naime, u trenutku izrade idejnog projekta  nije vršila javnu dužnost, a niti je za vrijeme obnašanja dužnosti donosila odluke vezane uz trgovačko društvo Primorje gradnja – kazala nam je u kratkom telefonskom razgovoru glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

Glasnogovornica je istaknula kako je Povjerenstvo uz spomenutu odluku donijelo i uputu.

- Zamjenica Tokić bi se u budućnosti trebala izuzeti od donošenja bilo kakvih odluka kojima bi mogla utjecati na trgovačka društva s kojima je poslovno surađivala. To se naravno odnosi i na društvo "Primorje gradnja".

PRESS KONFERENCIJA na kojoj će se gradonačelnik Mato Franković očitovati o odluci Povjerenstva za sukob interesa najavljena je za sutra u 10 sati.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube