VIJESTI
04.02.2019 u 18:21

GRAĐANI OGORČENI: zar je moguće da nitko ništa ne poduzima, a odvaljuju stijenu ispod Lovrijenca?

Bijes i ljutnju izazvalo je bušenje stijene, a potom nekakvo nadograđivanje ispod Lovrijenca, u blizini nekorištenog skladišnog prostora koji je u vlasništvu Grada Dubrovnika. Riječ je, čini se, o samovolji dvojice braće iz Pila čija motivacija i namjera ostaje zasad nepoznata, ali su nakon "buke" i niza negativnih komentara bijesnih građana, reagirali iz Grada. Naši komunalni redari su bili na terenu, napravili smo izvide i obavijestili policiju - rekao nam je gradonačelnik Mato Franković. Ni od Grada niti od konzervatora nitko nije zatražio nikakvo odobrenje niti poslao zahtjev za izvođenjem ikakvih radova u Pilama.    


komentara  0

Građani su već u nekoliko navrata putem društvenih mreža upozoravali na radove koji se odvijaju ispod Lovrijenca, a neki su tvrdili i kako se radi tijekom večernjih sati i vikendom kada nadležne službe ne rade. Izražavali su svoju ogorčenost i nezadovoljstvo "bezakonjem koje vlada i u kojemu svatko može raditi što ga god volja". Osobito su bijesni jer je riječ o zaštićenom predjelu iznad kojega se uzdiže veličanstvena tvrđava, a i zbog sumnje kako na tom jedinstvenom mjesti niče nekakav smještajni ili ugostiteljski sadržaj.

Od nekolicine Pilara saznajemo kako su na "radilištu" viđana dvojica braće koji žive u Pilama, ali nitko nije znao što to točno oni tamo izvode. 

Nakon brojnih upita koji su počeli stizati na adresu Gradske uprave, odlučilo se reagirati. Vidjet ćemo koje će poteze povući dubrovačka policija, te građevinska inspekcija, a nekakav odgovor bi na stanje u prostoru bilo za očekivati dobiti i od dubrovačkih konzervatora.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube