VIJESTI
09.05.2019 u 15:01

FOTO: Kako će nakon nadogradnje i rekonstrukcije izgledati Mali Stradun?

U Hotelu Bellevue u nedjelju je otvorena izložba natječajnih radova Rekonstrukcije zone Mali Stradun na Babinom kuku. Naručitelj ovog natječaja je Udruga vlasnika poslovnih prostora na Malom Stradunu, koju zastupa Nikola Sršen, a natječaj je vodila tvrtka Studio A iz Zagreba. Pa premda je natječaj rađen prema Programu kojeg su izradili dubrovački arhitekti Božo Benić i Romano Dujić, a uz članove povjerenstva Gradskog vijeća koje je vodio Ljubo Nikolić, nije baš uobičajeno da se ovakve izložbe otvaraju bez najave/poziva medija. Nikola Sršen iz Udruge Mali Stradun, kaže kako je u Dubrovačkom vjesniku, dan prije objavljen oglas u kojem je javnost pozvana na otvaranje, ali se ipak ograđuje, naglašavajući kako Udruga nije provoditelj natječaja. Bilo, kako bilo, mi smo s malim zakašnjenjem ipak posjetili izložbu. U fotogaleriji možete pogledati predložena rješenja i pobjednički rad.


komentara  0

Naime, GUP je omogućio rekonstrukciju građevina svih namjena na Malom Stradunu, kao i  moguću nadogradnju za poboljšavnje kvalitete uz obvezu arhitektonskog-urbanističkog natječaja za cijeli prostor Malog Straduna s dva trga.

Prvi natječaj prema zadatku koji su im zadali investitori iz Udruge provodila je Udruga arhitekata Hrvatske. Natječaj je poništen te je za drugi natječaja izrađen Program s ciljem očuvanja javne namjene, ali i zaštitite vizure cijelog kompleksa.

Arhitektonsko-urbanistički natječaj „Mali Stradun“ raspisala je tvrtka Studio A iz Zagreba u veljači ove godine. Rok za predaju radova bio je 2. travnja, a Ocjenjivački sud u sastavu: Nikola Popić, dipl. ing.arh. predstavnik Provoditelja, Lovel Giunio, dipl. ing.arh., predstavnik Grada Dubrovnika, Dražen Pejković, dipl. ing.arh., predstavnik Provoditelja, Gordana Radman, dipl. ing.arh., predstavnik Raspisivača, Nikola Sršen, dr. med. dent., predstavnik raspisivača; donijeli su odluku o najboljim radovima.

PRVA NAGRADA u iznosu od 60.000,00 kn dodijeljna rješenju Dražena Colnaga, DRUGA NAGRADA u iznosu od 45.000,00 kn Marku Chiabovu, a TREĆA u iznosu od 30.000,00 kn tvtki Praxa za arhitekturu i dizajn.

Kontaktirali smo Nikolu Sršena jer nas je zanimalo zašto na ovu izložbu nisu pozvani mediji, koji bi sigurno i bez naknade obavijestili zainteresiranu javnost.

„Provoditelj natjčaja imao je zakonsku obvezu u roku od 30 dana od izbora najboljih radova otvoriti natječajnu izložbu. Oni su ispunili zakonsku obvezu, objavili su u Dubrovačkom vjesniku oglas, a ova izložba je tek prva od dvije, jer će se uskoro ista izložba, u suradnji s Gradom, otvoriti u prostorima Grada Dubrovnika“, kaže Sršen.

Prostori na Malom Stradunu prema natječajnom zadatku mogu se nadograđivati, međutim njihova svrha treba biti isključivo trgovačko- ugostiteljsko – uslužna, odnosno ne smije doći do gradnje novih apartmana i smještajnih jedinica.


K. Fiorović/FOTO:Vedran JerinićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube