VIJESTI
13.08.2019 u 20:52

Dr. Stjepan Srhoj pojačao tim za pripremu Regionalnog centra kompetentnosti

Dr. Stjepan Srhoj s Odjela za ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku priključio se timu za pripremu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti. Na jučerašnjem predstavljanju, a povodom Međunarodnog dana mladih saznali smo kako bi ovaj projekt iz Europskih fondova mogao povući čak i do 105 milijuna kuna kako za građevinske radove tako i za osmišljavanje obrazovnih programa i edukaciju nastavnog osoblja i provedbu obrazovnih programa. Riječ je, kako je Stjepan objasnio, o centru u kojem bi učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, ali i već obrazovani kadar iz turizma, a posebice ugostiteljstva, kao i građani i entuzijasti, dobili mogućnost stjecanja znanja i cjeloživotnog učenja u ugostiteljstvu, kulinarstvu i vođenju ugostiteljskih objekata. 


komentara  0

„Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik je nositelj titule jednog od šest centara izvrsnosti u Hrvatskoj. On je namijenjen učenicima u ugostiteljskim zanimanjima, nastavnicima, mentorima, entuzijastima. Svi će oni u ovom centru moći naučiti više o kulinarstvu, somelijerstvu, vođenju ugostiteljskih objekata. Realizacija centra podrazumijeva infrastrukturu, educirano nastavno osoblje, inovativne i unaprjeđenje obrazovne programe u srednjem školstvu te obrazovanju odraslih, ali i suradnju s gospodarstvom te najboljim centrima komptentnosti u Europi“, objasnio je Srhoj, koji se prije nekoliko mjeseci priključio timu za pripremu ovog projekta, a kao doprinos svojoj nekadašnjoj školi na raspolaganje je stavio svoje iskustvo u pripremi EU fondova.

„Regionalni centar komptentnosti prijavit ćemo na Europski fond za regionalni razvoj iz kojeg se može u okviru programa povući do 30 milijuna kuna za gradnju i opremanje objekata, a riječ je o postojećoj zgradi škole u Župskoj ulici u kojoj bismo opremili i obnovili učionice i kabinete, zatim o prostoru nekadašnje Škole za strane jezike u Gradu u ulici Garište, koji bi postao Akademis s restoranom i sobama, gdje bi učenici odrađivali praksu u kontroliranim uvjetima, a prostor bi također uvelike služio za praktičnu edukaciju odraslih polaznika.

U Vili Čingriji bio bi restoran visoke razine te sobe, također namijenjene praksi polaznika centra, kao što je to u razvijenim zemljama poput Švicarske, koja ima ekstremni primjer srednje škole čiji takav restoran ima čak i Michelinovu zvjezdicu. Do 30. rujna je rok za prijavu na ovaj fond“, kazao je dr. Stjepan Srhoj

„Drugi dio sredstava, do maksimalno 75 milijuna kuna može se privući iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjen je razvoju obrazovnih programa, nabavi opreme i edukaciji nastavnika. Dakle, kroz dva projekta škola bi mogla povući i do 105 milijuna kuna, što nije mali novac, a sve to uloženo je u obrazovanje od kojeg će koristi imati škola sama, ali i svi trenutni i budući poslodavci u turizmu i ugostiteljstvu jer će dobiti još kvalitetniji novi kadar te imati mogućnost povećati kompetencije postojećem kadru u Dubrovniku. Škola namjerava napraviti iskorak u obrazovanju, a glavni partner im je Baskijski kulinarski centar, gdje predaje čak 11 vrhunskih kuhara iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Školski i županijski tim intenzivno priprema projektnu aplikaciju i imamo svaku namjeru povući novac iz EU fondova u Dubrovnik“, ističe Stjepan.

Znanstveni rad dr. Stjepana Srhoja objavljen u časopisu Small Business Economics

Stjepan Srhoj postao je doktor znanosti - obranio tezu na Sveučilištu Innsbruck

KAKVA ČAST: Dubrovački znanstvenik Stjepan Srhoj održao predavanje na Princetonu

PREDSTAVLJAMO: ekonomist Stjepan Srhoj - ogromna javna uprava i "uhljebiznismeni" koče rast BDP-a

Dubrovčanin Stjepan Srhoj dobio prestižnu međunarodnu stipendiju


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube