CRNA KRONIKA
23.08.2019 u 11:27

Uhvaćen na Karasovićima: u praznom autobusu dubrovačke agencije prevozio 340 kg marihuane

U PU dubrovačko-neretvanskoj održala se izvanredna konferencija za novinare, a povodom zapljene 341,8 kilograma droge marihuane. Naime na granici u Karasovićima policijski službenici zaustavili su autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, koji je bio prazan, bez putnika, međutim pun putnih torbi, kojih je bilo čak 17. Prema sumnjivom ponašanju vozača, koji im je kazao kako je prevezao u Crnu Goru neki brazilski sportski klub, a njihove stvari vraća u Dubrovnik, policajci su odlučili pretražiti vozilo.


komentara  0

Pretragom su u putnim torbama i drugim skrivenim mjestima u autobusu pronašli 341,8 kilograma zapakirane marihuane. Vozač, inače iz Dubrovnika je priveden na kriminalističku obradu, a danas će biti odveden u pritvor. U međuvremenu policija je uhapsila i 21. godišnjaka iz Dubrovnika za kojeg se sumnja da je sudjelovao u ovom "poduhvatu". Vrijednost droge u ovom obliku u kakvom je vidite iznosi 5 milijuna, ali bi u maloprodaji dosegla 15 milijuna kuna. 

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević je istaknuo da je ovo druga najveća zapljena droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koja je posljednjih 15-ak godina zabilježila čak 84 velike zapljene, od kojih 10 s preko 50 kg marihuane. Ovom zapljenom ukupna količina zaplijenjene marihuane u posljednjih 15 godina porasla je na 2,5 tone, a osim toga, za istaknuti je 14,5 kg zaplijenjenog kokaina, 70 kg heroina i preko 40 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga. Dodao je da je u ovakvim postupanjima presudan policijski faktor, policijska upornost, motiviranost i profesionalnost policijskih službenika pri čemu se zahvalio djelatnicima carine i državnog odvjetništva u Dubrovniku s kojima usko i vrlo kvalitetno surađuju.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica pojasnio je modus krijumčarenja kazavši da se  droga nalazila u putničkom autobusu dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin koji je ulaznoj graničnoj kontroli, iz pravca Crne Gore, pristupio u 15,25 sati. Tijekom obavljanja granične kontrole, djelatnici policije su u unutrašnjosti autobusa pronašli 17 sportskih torbi u kojima se  nalazio 41 paket s ukupno 341,8 kg marihuane. Zbog sumnje u krijumčarenje droga uhićen je 40-godišnji vozač i još jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom. Oni se trenutno nalaze u prostorijama policije gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Postaja granične policije Gruda teritorijalno je nadležna na područjima općina Konavle i Župa dubrovačka, te u dijelu teritorija grada Dubrovnika i to u graničnom pojasu mjesta Osojnik. Načelnik ove postaje Matko Klarić kaže kako je preko graničnog prijelaza Karasovići od početka godine do danas prešlo 23.962 autobusa, a samo jučer više od stotinu. Naravno nisu svi pregledani.

"Policijski službenici na granicama educirani su u profiliranju, primjećivanju neobičnog ponašanja i nervoze. I to je onaj prvi alarm koji probudi sumnju. Naravno nadalje slijede metode potvrđivanja sumnje i policijska istraga", kazao nam je Klarić.

Predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići Jure Ursić zaključio je da se radi o uspjehu koji je nastao kao rezultat zajedničkih aktivnosti policijskih i graničnih službenika koji rade u otežanim uvjetima, obzirom da su na susjednim graničnim prijelazima u tijeku građevinski radovi, te je iskazao nadu da su ovakvi događaji poticaj za postizanje još boljih rezultata. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube