VIJESTI
20.09.2019 u 10:29

Znanstvenik konavoskih korijena Kristijan Ramadan prvi Hrvat profesor na oxfordskoj medicini

Hrvatski znanstvenik konavoskih korijena Kristijan Ramadan (46) promoviran je u redovitog profesora molekularne medicine na Medicinskom fakultetu Oxfordskog sveučilišta, najuglednijeg i najznačajnijeg univerziteta na svijetu. Onkološki odjel, gdje je Ramadan voditelj znanstvenog laboratorija, čestitao je ovom sjajnom znanstveniku na promociji u zvanje redovitog profesora. To je najviša znanstvena titula koja se može postići na sveučilištu, a temelji se na znanstvenoj izvrsnosti, doprinosu u edukaciji novih generacija znanstvenika i administrativnom doprinosu u vođenju Onkološkog odjela, pišu 24 sata.


komentara  0

"Kristijan je značajan i utjecajan član naše istraživačke zajednice i počašćeni smo činjenicom da je dobio ovu značajnu titulu", stoji u priopćenju Onkološke katedre Oxfordskog sveučilišta. 

Ramadan je karijeru započeo na Veterinarskom fakultetu, put je do Oxforda vodio preko sveučilišnih istraživačkih centara u Zurichu i Bernu, a danas je apsolutni autoritet kad je riječ o istraživanjima koja pomažu da se bolje razumiju složeni procesi oštećenja DNK i sve ono što dovodi do razvoja tumora.

U tome spremno pomaže i znanstvenicima iz Hrvatske na srodnim projektima, pa tako i hrvatsku znanost čini boljom i snažnijom. Ramadan je za otkriće mutacije gena koja dovodi do tumora jetra i ubrzanog starenja djece 2014. godine, zajedno s još četvoricom naših znanstvenika, dobio i nagradu Ponos Hrvatske. 

Više pročitajte ovdje.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube