VIJESTI
23.10.2019 u 12:06

Željko Raguž se pohvalio činjenicom da je Dubrovnik postao najveće odlagalište smeća s kruzera na Mediteranu

Na današnoj konferenciji za medije koju je organizirao predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž, izloženo je pozitivno poslovanje ove tvrtke. Prihodi rastu, sve je ok, ali obrazloženje zbog kojega rastu, sve je prije nego ok. Jedna vrlo dobro osmišljena i strukturirana PR presica vjerojatno bi dobro prošla, da se u jednom trenutku Raguž nije pohvalio i s ponosom istaknuo kako prihodi rastu, zahvaljujući količini otpada koji se prima s brodova na kružnom putovanju. U vremenu kada se sav civilizirani i osviješteni svijet bori protiv smeća i ne želi ga "u svom dvorištu", Raguž je još rekao kako je dobro što to smeće ne ostaje cijelo u Dubrovniku, već se distribuira po cijeloj Hrvatskoj. 


komentara  0

- Što se tiče rezultata, kada smo ih predstavili prošle godine, mmogi su bili skeptični hoćemo li i ove godine moći to ostvariti, jer je prošla svakako bila rekordna. Neki će reći i kako nama dolaze kruzeri pa na osnovu toga imamo i ostvarene prihode, ali moj odgovor na to je, od četiri glavna prihoda Luke su privez i odvez, odvoz otpada, skladištarina i parking, i samo jedna kategorija je direktno vezana uz dolazak kruzera, a to je privez i odvez. Sve tri ostale komponente su napori kako Uprave tako i djelatnika - započeo je konferenciju za medije Željko Raguž. 

Međutim, kada se osvrnuo na pojedinačne komponente i objasnio po kategorijama koje su razlike u odnosu na prošlu godinu, postalo je jasno kako zahvaljujući otpadu koji nam ostavljaju kruzeri, Luka Dubrovnik bilježi veće prihode.

- Što se tiče odvoza otpada, imamo skoro isti broj kruzera kao i prošle godine, ali imamo povećanje od skoro 20 posto ili milijun i 200 tisuća kuna više nego što je to bilo prošle godine. To je zato što imamo odlične odnose s "cruise" kompanijama, posao direktora bilo kojega poduzeća nije da stoji u uredu, jer svi oni koji kažu da su bili 10-12 sati u uredu pa je nešto napravio, ništa taj nije dobro napravio. Ja sam stalno na terenu i došli smo do odličnog kontakta s ljudima koji su prije taj otpad negdje drugdje na Mediteranu ostavljali, a ne ovdje. Sada je drugačija situacija, otpad ostaje ovdje, prihod ide Luci, ali zadnjih nekoliko godina preko 500 tona nije odvezeno na Grabovicu nego diljem odlagališta na području Republike Hrvatske - objasnio je i pohvalio se Raguž.

Ostalo izgovoreno na konferenciji su pozitivno poslovanje, rast prihoda i rashoda, konkretno, dobit Luke Dubrovnik je za prvih devet mjeseci ove godine 11,9 milijuna kuna, a rashodi iznose 17,7 milijuna kuna, predstavljena je i nova web stranica Luke, ali istaknuli su se i dugogodišnji zaposlenici kojima su uručene i zahvalnice. 

Za 30 godina rada nagrađeni su Senad Dilberović i Danijel Bulat, za 35 godina rada Margarita Pecotić, Pero Džamarija, Zoran Zec, Ramiz Hebib, Šaban Stovrag, Edin Hebib, a nagrađeni us i oni koji u Luci rade već 40 godina: Mare Svalina, predsjednik Radničkog vijeća Senad Škaljić, Mujo Muratagić i predsjednik sindikata Emir Hadžimahović.

- Drago mi je da sam primio ovu vrijednu zahvalnicu i ponosan sam što sam član ovog kolektiva već 40 godina. Zahvaljujem svima na predanom i poštenom radu i drago mi je da je Luka Dubrovnik prepoznata kao respektabilna tvrtka, a još mi je draže da se zapošljavaju novi i mlađi kadrovi na kojima počiva budućnost luke – kazao je Emir Hadžimahović.

- Bilo je i teških trenutaka, godinu dana smo u poratnom razdoblju radili bez plaće, međutim na sreću sve je to iza nas. Nisu tada problem bile samo plaće, već budućnost cijele Luke jer su dovedeni ljudi koji su sve ovo htjeli rasturiti. No, "teškaši" kako ste ih nazvali, spasili su ovu tvrtku – rekao je Senad Škaljić.


E. JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube