VIJESTI
14.01.2020 u 14:46

ČESTITAMO: Stjepan Srhoj postao član recenzentskog odbora renomiranog znanstvenog časopisa

Dubrovčanin dr. Stjepan Srhoj s Odjela s ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku postao je član recenzentskog odbora uredništva znanstvenog časopisa Small Business Economics. Riječ je o časopisu u prvom kvartilu (Q1) Web of Science baze časopisa u području ekonomije. Općenito Web of Science je baza u kojoj se nalazi gotovo milijardu zapisa citiranih referenci, a uključuje članke, zbornike s konferencija, izvještaje, patente i drugo. Oznaka Q1 znači da je ovaj časopis među 25 posto najcitiranijih časopisa u ekonomiji. Velika je to čast za našeg Stjepana, ali i za Sveučilište u Dubrovniku, pogotovo jer je od 130 recenzenata Stjepan jedini znanstvenik iz Hrvatske, ali i iz ovog dijela Europe.


komentara  0

Stjepana Srhoja uredništvo ovog znanstvenog časopisa, koji se bavi ekonomijom s fokusom na poduzetništvu, pozvalo je u recenzentski odbor, nakon što je u ovom časopisu objavio tri znanstvena članka.

Riječ je o znanstvenim člancima: Bidding against the odds? The impact evaluation of grants for young micro and small firms during the recession (Vrjednovanje utjecaja javnih potpora za poduzeća u Republici Hrvatskoj) autori: Stjepan Srhoj, Bruno Škrinjarić i Sonja Radas; Catching Gazelles with a Lasso: Big data techniques for the prediction of high-growth firms (Korištenje strojnog učenja u predviđanju brzorastućih poduzeća) autori: Alex Coad i Stjepan Srhoj; te Public SME grants and firm performance in European Union: A systematic review of empirical evidence (Sustavni pregled vrednovanja utjecaja javnih potpora za poduzeća u Europskoj Uniji) autori: Ondřej Dvouletý, Stjepan Srhoj i Smaranda Pantea.

Napomenimo samo kako Stjepan za rad u ovom časopisu ne prima nikakvu naknadu, ali je članstvo u časopisu stvar prestiža te mogućnost sudjelovanja u procesu pomicanja svjetskih znanstvenih granica za područje ekonomije i poduzetništva.

“Velika je čast biti dio časopisa Small Business Economics, radi se o mom omiljenom časopisu, koji ima čimbenik odjeka 3.555, što je veliki čimbenik odjeka za područje ekonomije. Uključivanje u recenzentski odbor zapravo je u skladu s našim internim ciljem na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, a to je znanstvenim radom pomicati znanstvene granice u Republici Hrvatskoj. Uz nedavno objavljen znanstveni članak u časopisu European Economic Review u koautorstvu s profesorima Stojčićem i Coadom, uključivanje u recenzentski odbor časopisa Small Business Economics međunarodna je potvrda kvalitete znanstvenih istraživanja koje provodimo na Sveučilištu u Dubrovniku”, kazao nam je Stjepan Srhoj.


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube