LIFESTYLE
28.10.2012 u 00:06

koncert povodom 40. obljetnice
Buco i Srđan oduševili Zagreb

Nakon uspješnog i emotivnog obljetničkog koncerta u Dubrovniku u kolovozu, Buco i Srđan svoju su veliku obljetnicu proslavili koncertom i u Zagrebu u subotu 27. listopada. Prepun Hrvatski glazbeni zavod gotovo je dva sata uživao u pjesmama dubrovačkih trubadura koji su postali simbolom brojnih ljubavi, noćnih đireva Stradunom i ponoćnih serenada.

 


komentara  0

Koncert „Buco i Srđan - 40 godišta poslije" započeo je nježnim zvucima usne harmonike pjesme Zelenci, a u skoro dvosatnom programu Buco i Srđan odsvirali su sve svoje najveće hitove. Dragi prijatelj i gost koncerta bio je Hrvoje Hegedušić, koji je otpjevao s Bucom i Srđanom pjesmu Elegija s kojom su 1972. godine ostali drugi na tadašnjem natjecanju za Eurosong, te Ragovara zemlja stara čiji je tekst napisao Drago Britvić. Solo je izveo poznatu pjesmu Dobriše Cesarića Balada iz predgrađa koju je sam uglazbio.

Gosti koncerta bili su i duo Đosi i Đivo, duo koji neodoljivo podsjeća na stil Buca i Srđana. Josip Đosi Pende, Bucov sin i Đivo Brčić izveli su dvije skladbe od kojih i Bez tebe, autorsku pjesmu, glazba i tekst Buco Pende.

Na pozornici se Bucu i Srđanu pridružila ženska klapa Ćakulone, klapa osnovana u Zagrebu 2001. godine u kojoj pjevaju i Dubrovkinje. Zajedno su izveli pjesmu Neusnule noći koju klape rado i često uvrštavaju u svoj repertoar.

Program su vodile drage prijateljice Buca i Srđana, Ana Brbora Hum i Jelena Perčin, a instrumentalnu pratnju na dijelu programa dao je band Sigma.

Ovim sljavljeničkim koncertom zaključena je proslava 40. obljetnice rada i djelovanja dua Buco i Srđan. Umjetnici se iskreno zahvaljuju vjernoj publici koja je sudjelovala na koncertima u Dubrovniku i Zagrebu, svim umjetnicima kao i svima koji su pridonijeli humanitarnoj akciji za udrugu Veliko srce malom srcu, neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.


dubrovniknet team/FOTO: Alan MatukaFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube