LIFESTYLE
06.02.2017 u 13:29

Zahvaljujući talijanskom odvjetniku, Dubrovčani će vidjeti tri iznimna Držićeva djela

Cristiano Pambianchi, odvjetnik iz Milana, istinski prijatelj Hrvatske i veliki zaljubljenik u hrvatsku književnost i Festu svetog Vlaha, koji je u župskoj narodnoj nošnji sudjelovao u ovogodišnjoj svečanoj procesiji, ima važnu ulogu u obilježavanju 450 godišnjice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.


komentara  4

Naime, posredovanjem Cristiana i predsjednice Hrvatske zajednice u Milanu gđe. Snježane Hefti uz snažnu diplomatsku potporu generalne konzulice RH u Milanu gđe. Ive Pavić, Dom Marina Držića dogovara posudbu tri iznimno vrijedna izdanja Marina Držića, od kojih su dvije editio principe iz 1551. godine a koje su pohranjene u Nacionalnoj knjižnici Braidense u Milanu.

Radi se o Tireni, drami u pet činova, pisanoj dvostruko rimovanim dvanaestercima (1690 stihova) koja je prvi put objavljena 1551. u Veneciji u tiskari Andree Arrivabenea, prikazana u Dubrovniku godišta MDXLIII.

Druga knjiga PIESNI MARINA, | DARXICHIA VIEDNO | STAVGLIENE | SMNOSIM | DRVSIM LIEPIM | STVARMI | M. D. L I. tiskana je u Veneciji u tiskari Niccolòa Bascarinija, također 1551. godine, a treća knjiga je Tirena, komedija Marina Držića, tiskana u venecijanskoj tiskari Marca Ginammija, iz 1630. godine.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube