VIJESTI
01.02.2009 u 00:56

Prihvaćen urbanistički plan Babina kuka
Legalizirano veliko gradilište

Iako dio građana smatra kako je Grad već preizgrađen gradska vlast i urbanisti koji su sudjelovali u izradi plana ne slažu se s tim mišljenjem. Tako ćemo dragi sugrađani imati veliku plansku izgradnju na Babinom kuku.

komentara  11

Hotel Neptun nužno treba izgraditi sadržaje kao što je zatvoreni bazen, dvorana... te još jedan depadans s 140 novih kreveta. Hotel Plakir treba još jedan depadans sa 100 dodatnih postelja. Hotel More također će izgraditi novi dio i za 40 postelja povećati kapacitet. Restoran Komin dobiti će kat i malo se proširiti. Hotel Minčeta širi se za novih 40 postelja.
Osim toga proširit će se i komercijalni centar na Babinom kuku u čijem će podnožju biti podzemna garaža. Kongresni centar graditi će se na postojećim teniskim igralištima na površini od 110 tisuća kvadrata. Velikodušno su urbanisti sačuvali zelenu zonu od šetališta N.i M Pucića malo iza Hotela More do Vile Elite uzbrdo prema Glavici na kojoj se nalazi tvrđava. Auto kamp postat će turističko naselje „vila u zelenilu" koje će biti „ primjerene visine", samo prizemlje, kat i potkrovlje. Tako umjesto GUP-om planiranog proširenja smještajnih kapaciteta za 800 postelja sad je taj broj smanjen na 635. I to je veliki uspjeh?
Plan je konačan i prihvaćen od Gradskog vijeća, samo HDZ-ovih vijećnika, što je dovoljno. Milan Karlovac, arhitekt i član Poglavarstva za urbanizam objasnio je kako je ekonomska isplativost turističkih kompleksa uvjetovana brojem postelja te je sadašnji broj ekonomski neisplatljiv za vlasnike, zato im treba omogućiti povećanje i dopunske sadržaje. Nike Sudarević, pročelnica UO za zaštitu okoliša i prostorno uređenje, rekla je kako je tako Babin kuk jedino logično mjesto za izgradnju kongresnog centra te da će planirane stambene zone biti rijetke ili srednje gustoće. Plan je napravio Urbanistički institut Hrvatske, privatno poduzeće iz Zagreba, čiji su predstavnici, direktor Ninoslav Dusper i Vladimir Tutek , predstavili plan na sjednici. U prilogu pogledajte galeriju slika, koje grafički prikazuju plan.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Vezani članci
VIJESTI
21      14|02|20 u 00:54
Oporba napustila sjednicu
VIJESTI
2      14|02|20 u 00:52
Dusper u sukobu interesa?
Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube