POLITIKA
24.01.2020 u 17:05

Unutarstranački izbori u HDZ-u 15. ožujka

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a odlučeno je kako će 15. ožujka biti unutarstranački izbori. Na idućoj sjednici će se dogovarati oko kandidata za predsjednika HDZ-a. Milijan Brkić danas je izjavio za medije kako će se kandidirati za jednu funkciju, ali nije otkrio koju. Aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću potporu su u Dubrovniku iskazali saborski zastupnik i šef HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, ali i gradonačelnik Mato Franković.


komentara  0

15. ožujka birat će se predsjednik, zamjenik i četiri potpredsjednika.

Glasovat će se po načelu "jedan član - jedan glas". Kad se raspišu izbori i započne kampanja, moći će se otkloniti nagađanja tko sve želi biti na čelu najmnogoljudnije hrvatske stranke i tko se želi sučeliti s aktualnim i potencijalno novim predsjednikom, Andrejem Plenkovićem. Dosad su se spominjali Miro Kovač, Ivo Davor Stier, Ivan Penava, ali i Tomislav Karamarko te Kolinda Grabar Kitarović.

Od 21. veljače do 14. ožujka birat će se temeljni ogranci, od 16. ožujka do 18. travnja birat će se općinske i gradske organizacije HDZ-a, od 20. travnja do 3. svibnja birat će se županijske organizacije i zagrebački gradski odbor.

Izborni Sabor HDZ-a biti će 16. svibnja i na njemu će se delegatski birati članovi Predsjedništva.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube