KULTURA
05.02.2020 u 14:56

FOTO: Novi broj magazina "Welcome to Dubrovnik" obiluje naslovima, zanimljivim strancima, ali i domaćima

Turistička zajednica Grada Dubrovnika je danas u Umjetničkoj galeriji promovirala 32. izdanje časopisa "Welcome to Dubrovnik", a na samoj promociji časopisa okupljene je pozdravila i nova direktorica TZG Ana Hrnić kojoj je ovo bio drugi dan na novom poslu.


komentara  0

"Već dugi niz godina izdajemo Welcome to Dubrovnik, koji je prvenstveno namijenjen turistima ali i domaćim ljudima koji ga vrlo rado čitaju i od kojih često dobivamo i pohvale i prijedloge za priče za sljedeći broj. Magazin je dostupan u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika u info uredu na Pilama, a na stranicama turističke zajednice postoji i online izdanje časopisa lako dostupan svima. Pošto smo trenutno u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, svakako bih izdvojila tekst o Antunu Maslu i retrospektivnoj izložbi kojom se obilježava 100 godina od Maslinog rođenja, također i 100. obljetnicu smrti Mata Celestina Medovića, oca hrvatske moderne umjernosti, 95. obljetnicu VK Juga, a pišemo i o gastro ponudi Dubrovnika, tako da u "Welcomu" možete pronaći i recept za štrudel od mrkatunja koji je odličan, trudimo se u sadržaju imati za svakoga ponešto", kazala je Sandra Milovčević, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike TZG, koja nas je na samoj promociji uputila u sadržaj časopisa i zahvalila svima koji su sudjelovali u stvaranju novog, 32. izdanja magazina. Game of thrones, Tiramole, Muzej Crvene Povijesti, Serpentine Srđa, Maestro Đelo Jusić, neki su od naslova koje možete pronaći u ovogodišnjem izdanju Welcoma.

Jedna od najvažnijih izložbi otvorenih u Gradu prošle godine je zasigurno izložba "Antun Masle", gdje je i održana promocija magazina.

"Izložba je otvorena u 12. mjesecu lani i traje do početka ožujka. Autor izložbe je Igor Zidić, kustosica Rozana Vojvoda htjeli su ovom izložbom i monografijom koja će biti izdana sljedeći mjesec Antuna Maslu prikazati izvan lokalnog konteksta. Kao slikara s europskim htijenjima koji je pratio europska duhovna i stilska kretanja od nadrealizma do egzistencijalizma. Dosad smo Maslu gledali kroz pejsaže i lokalne motive, a upravo ovom izložbom i kroz tekst u Welcomu ćemo povezati Maslu sa zaista velikim europskim slikarima kao što su Rene Magritte i Max Ernst" istaknula je Jelena Tamindžija kustosica UGD-a i autorica teksta "Antun Masle" u magazinu.

- Važnost i vrijednost časopisa Welcome je potvrđena kada je ušao u katalogizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Osobno radim na Welcomu od samog početka, otkad ga je inicirao i pokrenuo gospar Nikša Bender. Vrijednost Welcoma je teško objasniti, da nije naš Grad ovako bogat pričama, prošlošću, nasljeđem, tradicijom ali i svemu čemu danas svjedočimo Welcome ne bi bio to što jest. Ono što je uvijek zanimljivo dok radimo u Uredničkom vijeću magazina je brojnost tema koje bismo htjeli ubaciti u ovaj magazin, naravno onda glavna urednica mora procijeniti po važnosti što ćemo objaviti. Dubrovnik je neiscrpno vrelo i Welcome će zasigurno i u budućnosti imati puno raznovrsnih tema, kao i dosad.  Uvijek nam je bila želja i smatramo da je važno pisati o ljudima koji su naši suvremenici, posebno mladima koji tek dolaze i koji pomalo postaju simboli Dubrovnika", zaključila je zamjenica gradonačelnika i članica Uredničkog vijeća Welcoma Jelka Tepšić.  


I.M.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube