KULTURA
07.02.2020 u 20:27

"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima

Scensko pripovjedanje naslova "Libro svetoga Vlaha" namijenjeno djeci i ostalima održat će sutra, 8. veljače u 10 i 11 sati u VIII lađi Lazareta. prostoru Teatra Lero, pripovjedačica narodnih bajki i legendi, Jasna Held, a ulaz je besplatan.

 


komentara  0

„Čuj, sveti Vlaho, / naše molitve glas! / Dubrovnik čuvaj svoj, / čuvaj sve nas!“ - Tako Dubrovnik pjeva o svom svecu zaštitniku stoljećima. Tako svi mi slavimo sveca zaštitnika grada kojeg Sveti Vlaho drži u svojoj lijevoj ruci. I nježno nas ljulja. I pazi, i ljubi i čuva. A Dubrovčani mu uzvraćaju molitvama, pjesmom, spomenima i dobrim željama u kojima prepoznaju svoj san o skladu i ljepoti Grada koji nas čini sretnim i spokojnim. Jer znamo tko je uvijek s nama. I kada trčimo Stradunom, kada idemo u vrtić, izlazimo iz škole, šetamo s mamama i tatama a oni s našim bakama i djedovima. I sve nas pazi Sveti Vlaho. Kako on to može? Kako sve to uspijeva? Odakle mu takva moć? U Dubrovniku se za knjigu kaže da je libro. Svako libro u sebi krije tajne, čuva priče. S Lerom ćemo zamisliti da imamo to libro debelih korica od dugih godina, otvorit ćemo ga, listati i ispričati priču Svetog Vlaha. Čuvajući to posebno libro u srcima.

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj,  gostuje u Austriji, Velikoj Britaniji i Španjolskoj.  Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača. Pripovijedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se na BOK Festivalu u Bjelovaru, LegendFestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine.  Od 2007. članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj.  Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada sudjelovala je  u dvadesetak Lerovih predstava,   projekata i raznih drugih programa. U sklopu Lerovog programa za najmlađe ostvarila je bajki: Bus ružmarina, Tri zlatne jabuke i Čupoglava.

Pripovijeda: Jasna Held / Priredio i izabrao tekstove: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Lerovci / Svjetlo, ton i tehničko vodstvo: Mato Brnjić / Organizacija: Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube